Skip to content

Tattoo verwijderen

Voorbereiding

Voordat er een behandeling plaatsvindt zal er eerst een consult plaats vinden en zal er besproken worden wat behoort tot de mogelijkheden. Een van de voorwaarden van behandeling is dat de tattoo op zijn minst een jaar oud is. De huid heeft dan lang genoeg de tijd gehad om zich te herstellen om eventueel behandeld te worden. Verder is het noodzakelijk dat er tot zes weken voor de behandeling niet uitgebreid in de zon wordt gezeten of bruiningscreme wordt gebruikt. Verdere voorwaarden zullen worden meegenomen in het eerste consult.

Nazorg

Iedereen heeft een verschillend huidtype, en elk lichaam reageert anders. Het kan dus goed dat een bepaalde manier van nazorg voor één persoon goed werkt, en voor een ander person juist averechts werkt. Zorg er dus voor dat je weet wat je doet: ga niet zomaar experimenteren.

Hygiëne

Na de eerste laser sessie moet je er snel aan wennen altijd je handen met desinfecterende zeep te wassen voor je aan je de behandelde huid zit. Bij het verwijderen van het pigment in de huid wordt er gebruik gemaakt van een laser, de huid verbrand hier in principe door en wordt door het lichaam gezien als een brandwond, behandel hem dus ook zo.

Wassen van de behandelde huid doe je met een milde zeep zonder parfum. Gebruik geen desinfecterende middelen. Was de behandelde huid niet te vaak, maar wel in ieder geval één keer per dag. Na het wassen dep je de huid droog met een niet-pluizende doek. Dek de huid niet af met verband, pleisters, of (huishoud)folie.

Insmeren

Als je de behandelde huid net gewassen hebt, is het normaal dat hij na het droogdeppen erg droog en stug aanvoelt. Je wilt dit tegengaan, omdat droge huid kan gaan barsten of schilferen, waardoor de huid beschadigd kan raken. Dit kan met een brandwondencrème, zalf of balsem. Deze mag geen parfum bevatten. Ook kan je bodylotions het beste vermijden. Iedere huid is anders: heb je een gevoelig huidtype, gebruik dan vooral milde, niet te zware crème of balsem. Vaseline e.d. mogen absoluut niet worden gebruikt.

Als je de huid insmeert, doe dit dan met beleid: smeer niet te hard en ga er niet te ruw mee om. Ook is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid crème, zalf of balsem die je gebruikt. Smeer niet te dik, maar smeer zuinig: je huid moet het product op kunnen nemen. Was in alle gevallen vóór elke keer smeren je handen met desinfecterende zeep.

Jeuk

Tijdens het helingsproces kan het voorkomen dat de behandelde huid gaat jeuken en dat er blaasjes ontstaan. Een beetje jeuk is in principe normaal: jeuk geeft aan dat je huid aan het genezen is. Het insmeren van je huid gaat de meeste uitdroging, en dus ook jeuk, tegen. Mocht er korstjes op de huid komen, ga er dan absoluut niet aan zitten en/of krabben. Dit kan zorgen voor litteken vorming. Neem bij korstvorming en zeer ernstige jeuk als gevolg van ontsteking of infectie contact met ons op of raadpleeg je arts.

Infecties voorkomen

Het laatste wat je wilt, is dat je een infectie oploopt. Zoals gezegd is het belangrijk om zo min mogelijk aan de behandelde huid te zitten, en altijd je handen te wassen voor je de plek aanraakt. Toch zijn er genoeg andere invloeden die er alsnog voor kunnen zorgen dat je geïnfecteerd raakt.

Het is belangrijk dat je tijdens het helingsproces geen strakke kleding over de behandelde plek draagt. Het is sowieso belangrijk dat je kleding goed schoon is. Katoen is in de meeste gevallen de beste keus. Wat voor kleding geldt, geldt ook voor je beddengoed. Het is verstandig om de eerste paar weken je (katoenen) beddengoed regelmatig te verschonen.

Douchen mag gewoon, maar niet te lang en heet. We raden je aan de eerste paar weken het bad te vermijden. Zwemmen kan dus ook niet.

Zon en zonnebank

Houdt de behandelde huid in de weken na het behandelen zo veel mogelijk uit de zon. Ga ook niet onder de zonnebank of naar de sauna. Bruiningscrème is net zo schadelijk en mag daarom ook niet worden gebruikt. Als je wél de zon in gaat, moet je de huid insmeren met een zonnebrandcrème of sunblock met een hoge factor (30 of hoger).

Activiteiten

Intensief bewegen van de behandelde huid vertraagt het genezingsproces aanzienlijk. Probeer de behandelde huid zoveel mogelijk rust te gunnen en vermeid dus ook sporten.

Na elke behandeling zal een evaluatie plaats vinden om de kans op problemen zo vroegtijdig als mogelijk vast te stellen.

Mocht je nog verdere vragen hebben over nazorg neem dan gerust contact met ons op.